divendres

Endolceix-te però amb compte...

Panela versus Sucre refinat.

La panela, o sucre integral de canya, és un edulcorant natural (és a dir, que no s'obté per processos de síntesi química), i és un aliment que substitueix el sucre refinat (el que coneixem blanc de tota la vida) i, a diferència d'aquest, conté un alt percentatge de nutrients, vitamines i minerals ja que el seu procés d'elaboració és totalment natural i, per tant, s'evita la pèrdua dels nutrients propis d'aquest producte.
S'elabora a partir de la canya de sucre abonada amb productes orgànics i compost.
La collita de la canya es fa seleccionant la més madura i es deixa la resta de la canya en desenvolupament fins que completa la seva maduresa.
El producte acabat s'obté de la concentració del suc extret de la canya per evaporació fins a l'obtenció d'un xarop espès; a constinuació, el xarop se solidifica. S'aconsegueix la forma granulada batent-la manualment.

Si a més, en els conreus de canya, en cap moment s'utilitzen fertilitzants o plaguicides químics, fet que constitueix un cultiu totalment ecològic, doncs molt millor per a la nostra salut.

El sucre refinat està constituït gairebé totalment per sacarosa, amb manca absoluta de minerals, vitamines..., compostos presents a la panela.
Durant el procés de refinament del sucre, a la molècula de sacarosa se li uneix un producte anomenat bisulfit, que prové d'un dels filtres d'àcid sulfúric pels quals ha de passar el sucre per tot procés de refinament i blanqueig.
La presència dels sucre refinat en l'alimentació comporta problemes per a la salut, com poden ser lesions genètiques, problemes de tipus al·lèrgic i asmàtic, trastorns que van des de cefalees a nàusees, sudoració, flush cutani…
En el procés de refinament del sucre s'eliminen:
-el 93% de les cendres essencials per al metabolisme
-el 61% del manganès
-el 92% del cobalt
-el 76% del coure
-el 67% del zinc
-i la majoria del crom i del magnesi.

Endolceix la vida, però amb compte... i per als més menuts especialment!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada