divendres

Els 5 aliments que hauríem de treure de la llista negra









Tradicionalment, hem pensat que hi ha molts aliments que no hem de menjar, però una sèrie d'estudis recents confirmen que són també molt beneficiosos
Segons la llista que ha fet The Huffington Post, són els següents:
----
1.
El cafè
El que ens deien: El cafè és dolent perquè augmenta la tensió arterial. 
El que ens diuen ara:  Prendre un o dos cafès cada dia pot reduir significativament el risc de sofrir un vessament cerebral. Un estudi va descobrir que la gent que beu aquesta quantitat de cafè cada dia pot veure reduït el seu risc de vessament en un 14%.
2.
El pa
El que ens deien: El pa porta bastant sal, sucre i carbohidrats dolents. Això causa augment de pes i un notable increment dels nivells de sucre. 
El que ens diuen ara:  Canviant el pa blanc de cada menjada per pa de fibra i/o cereals s'incrementa la ingesta de fibra i de carbohidrats complexos en la dieta, que augmenten els nostres nivells d'energia de forma més sana.
3.
La xocolata
El que ens deien: Està ple de sucre, greixos i porta cafeïna en diferents concentracions segons el percentatge de cacau. 
El que ens diuen ara:  Un estudi recent de la Universitat de l'Estat de Wayne assenyala que menjar xocolata pot provocar els mateixos efectes sobre l'organisme que practicar exercici físic. Concretament, els científics han descobert que petites quantitats de xocolata negra poden millorar el nostre estat de salut igual que fer esport. La clau està en l'epicatecina, una substància inclosa en la composició de la xocolata que pot provocar la mateixa resposta muscular que l'activitat física.
4.
Els ous
El que ens deien: Augmenta els nivells de colesterol. 
El que ens diuen ara:  Els rovells d'ou contenen colesterol però també aporten proteïnes i són uns bons subministradors de colina, que ha estat vinculada al manteniment de la memòria en forma. A més, també aporten luteïna i zeaxantina que ens protegeixen contra la pèrdua de visió relacionada amb la degeneració macular que comporta l'edat.
5.
El vi negre
El que ens deien: Porta sucre i perjudica el fetge. 
El que ens diuen ara: Un ingredient del vi negre pot ajudar a parar el càncer de mama perquè impedeix que les cèl·lules cancerígenes creixin. A més també combat que es desenvolupin les modalitats més resistents de la malaltia. El resveratrol, una substància química que hi ha a al raïm i, per tant, al vi negre. Aquesta beguda fermentada evita que l'estrogen afavoreixi el creixement de les cèl·lules nocives, segons indica un estudi.
----
Val, doncs prendrem una copeta -o dues-, i uns ous ferrats per sucar-hi pa, una miqueta de xocolata, i un cafè...
Mmmm...
Ai... que s'em crema el sofregit!
Osti... i tinc la planxa encesa!
Cagumtot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada